Alle leerlingen een nieuwe sporttas cadeau !

Dankzij onze lieve sponsor Auto Otte te 's-Heer Arendskerke kregen onze leerlingen allemaal een mooie sporttas cadeau. In deze sporttas past alle bescherming die ze nodig hebben tijdens de trainingen. Niemand vergeet nu nog zijn bescherming mee te nemen. Mooie en zeer handige tassen met ons logo er ook bij op.  Nieuwe leden die minimaal 1 jaar bij ons komen trainen krijgen van ons deze sporttas ter waarde van €36,- cadeau bij inschrijving. Zolang de voorraad strekt.

Lees meer »

Examens 14 juni

Op 14 juni 2023 vond het langverwachte Sotogawa Karate-examen plaats in Heinkenszand. Het examen was een belangrijk moment voor de karateka's om hun vaardigheden en vorderingen te tonen aan de examencommissie. Dit verslag geeft een overzicht van de gebeurtenissen tijdens het examen en de prestaties van de deelnemers.

Lees meer »

Examens 7 juni hardlooptest en krachttest

Tijdens deze zonnige avond, afgeleid door de vele fietsers van de ZLM tour in Heinkenszand(of was het nou andersom?), deden onze examenkandidaten de hardlooptest en krachttest. Ze wisten allemaal dat ze in topvorm moesten zijn voor dit zwaarste deel van het examen. Ze waren dan ook allemaal vastberaden om te slagen !

Lees meer »

De groep in 2 voor balans.

Sotogawa Karate heeft de laatste maanden nieuwe leden erbij gekregen en daardoor werd het steeds moeilijker om efficiënt te trainen. De Sensei's Patty en Ruud hebben geconstateerd dat de groep te groot werd om effectieve training te kunnen bieden aan alle leden. Sommige leden kregen niet genoeg individuele aandacht van de Sensei's. Dit was niet bevorderlijk voor de vooruitgang van de karateka's en we wisten dat er iets moest gebeuren.

Lees meer »

1ste Clubkampioenschappen

Onze 1ste Clubkampioenschap Sotogawa Karate vond plaats op woensdag 20 juli 2022 in sporthal de Stenge te Heinkenszand.Volgens de traditionele Japanse regels begonnen we het clubkampioenschap door allemaal netjes in rijtjes te staan op volgorde van kyu-graad om vervolgens op de Japanse manier te groeten en respect te tonen voor jezelf en elkaar. Precies zoals elke les ook begint en eindigt.DEMO.Hierna was het tijd voor een demo verboden technieken. Hoofdscheidsrechter sensei Patty noemde alle verboden technieken op en sensei Ruud en senpai Yarick deden deze technieken voor. 

Lees meer »

Sparren oefenen

Woensdagavond was het dan zover. De leerlingen kwamen in volledig wedstrijdteneu het veld op om vervolgens te gaan sparren met elkaar. De schoenen werden uitgedaan en alle bescherming werd aangetrokken. 

Lees meer »

Examens juni 2022

De examens van juni zijn afgelopen en iedereen die mee deed aan de conditie- en krachttest EN het technisch examen heeft het examen succesvol afgerond.Alle leerlingen hebben laten zien dat ze eigenlijk meer kunnen dan ze denken. Ze hebben het allemaal fantastisch gedaan. We zagen ook geweldig teamwork ! Kihon, Kata, Renraku, Kumite ging bij iedereen geweldig goed.Het examen vond binnen plaats in de Dojo van sporthal de Stenge, zodat de leerlingen zich 100% konden focussen. De ramen wagenwijd open voor een fris windje, want het was warm.

Lees meer »

Examens deel I

Deze week was het tijd voor het karate examen; onderdeel 1, de conditie- en krachttest.Deze vond plaats rondom molen de 5 Gebroeders in Heinkenszand. Op het schelpenpad, tussen het groen, werden de kilometers gerend door jullie. Om daarna in het gras te ploffen om even op adem te komen en vervolgens weer door te gaan met push-ups, squats en planks.

Lees meer »

De 4 waarden van Sotogawa-Do

Bij de karatelessen van Sotogawa Karate willen we dat leerlingen plezier hebben en iets leren. Om dat te bereiken, staan vier waarden centraal: Aandacht, Veiligheid, Samenwerken en Inzet. Hieronder lichten we elke waarde kort toe.

Lees meer »

Examens in aantocht

Al heel snel gingen de schoenen uit bij de dames Joudi en Chahd. Het is de laatste weken heerlijk weer en wij genieten met onze karate leerlingen volop in de zon tijdens de trainingen op het grasveld aan de Waadvogelstraat.Tsara kon niet mee trainen maar kwam toch nog haar strookje inleveren voor de clubwedstrijden. Anouk had een blessure en zat desondanks aan de kant mee te kijken naar de training om zo toch de lesstof mee te kunnen krijgen.Hier nog een voorbeeldfilmpje over hoe je je Obi moet knopen. Oefen thuis! Nog een maandje en dan zijn de examens al weer voorbij en heeft iedereen die goed zijn best doet een nieuwe kleur obi en een diploma op zak. De ouders hebben op 11 mei de laatste mail m.b.t. het examen gehad met daarin het programma en alle regels en voorbereidingen die ze moeten treffen voor een geslaagd examen van hun kinderen. Hierbij kregen ze o.a. de links naar onze eBookjes om goed door te lezen met hun kinderen. 

Lees meer »

Koningsspelen 2022

Koningsspelen 2022 Zeeland, wij verzorgden karate clinics voor groep 5,6,7 & 8 van de basisschool te 's Heer Arendskerke. Wat een succes ! Wat een leuke groepen, zelfs de juffen en meesters deden mee.

Lees meer »

Paastraining karate 2022

De karate Paastraining van Sotogawa was vooral een fun training ! We verzamelden aan de Waadvogelstraat te Heinkenszand. Nadat iedereen de zakjes met paaseitjes had gezocht begon de training. Leerlingen mochten zelf, per setje, een kata bedenken.Er werden balans oefeningen gedaan en de leerlingen moesten elkaar omver zien te duwen.Ook werd er kumite gedaan met één hand vast achter je obi. Hier na leerden ze valbreken, lekker zacht in het gras.Verder deden ze de plank-challenge en Jesse won deze met maar liefst 4 minuten 56 seconden planking ! Jesse won hiermee de Paashaas. Iedereen ging met een zakje paaseitjes naar huis. 

Lees meer »

Karate & weerbaarheid

De meest voorkomende reden dat kinderen bij ons karate komen beoefenen is omdat ze zelfverzekerder en weerbaarder willen worden. Vaak willen de ouders dat voor hun kinderen. En terecht. De waarheid is dat wij de leerlingen niet weerbaarder en zelfverzekerder maken, dit doet het budo-pad. Terwijl je karate beoefend maak je jezelf weerbaarder en sterker, zowel mentaal als fysiek. Je gaat vaak over je limit heen en zo ervaar je dat je sterker bent dan je denkt te zijn. Dit geeft een enorme boost aan je zelfvertrouwen. We zullen een voorbeeld schetsen.

Lees meer »

Storm Corrie Training

Ook in Heinkenszand, Zeeland waaide het hard dankzij storm Corrie. Maar de karateka's van Sotogawa Karate kreeg ze niet omver. Vandaag een les over pesten en weerbaarheid.

Lees meer »

Weerbaarheid en zelfverdediging

Mooie opkomst op de extra zondagtraining van Sotogawa Karate bij de molen in Heinkenszand.  Jamie was vandaag de hoogst gegradueerde van de leerlingen (kohai) en mocht 10 minuten les in kihon geven. Dat ging heel erg goed.

Lees meer »

Kaizen, Karate Heinkenszand

Een rups, die vlinder wordt, moet zichzelf uit haar cocoon wringen om haar vleugels uit te kunnen slaan. Dit kost haar veel moeite en het gaat niet vanzelf. Maar het resultaat is dat ze transformeert naar een prachtige vlinder.

Lees meer »

Examens Karate

Wat een speciale dag ! Yarick Lahuis is gepromoveerd tot senior zwarte band (1ste dan) Genkishin Karate, sensei Mariska van Shizenbudo kwam helemaal vanuit Vaassen, Gelderland om aanwezig te zijn bij het examen in Heinkenszand, Zeeland.

Lees meer »

Qi

Als je Qi begrijpt dan gaat er een nieuwe wereld voor je open. Hoe ga jij om met veranderingen ? Door middel van Karate ontdek je een nieuwe manier om met veranderingen om te gaan zodat je beter in balans blijft. Een gezonde geest draagt bij aan een gezond lichaam en vise versa. Woon je in Zeeland ? Kom eens mee doen met karate in Heinkenszand en begin 2022 met nieuwe energie.

Lees meer »

Wensen voor 2022

Wij wensen iedereen een sportief en gezond 2022 toe waarin verbinding, respect, begrip, liefde en acceptatie volop de ruimte krijgen.Wij wensen dat de juiste mensen op jouw pad mogen komen. 💚🥋💚

Lees meer »

Filosoferen met een karate leerling

Karate is naast dat je sportief bezig bent óók vooral een spiritueel pad.De onderdelen kihon, kata en kumite zijn maar een klein onderdeel van dit spirituele pad. Belangrijk is dat je je gaat beseffen hoe je je gedraagt en hoe je je verhoud naar jezelf en de rest van de wereld. Door bepaalde fysieke bewegingen en beheersing van je adem leer je beter focussen en je balans vinden en kun je zelfs zintuigen afsluiten. Hierdoor kun je mediteren en daarop volgt eenwording. Het is een filosofie die jou helpt een beter mens te worden.

Lees meer »

1 Jarig bestaan Sotogawa Karate Heinkenszand

Wat was het een mooi karate jaar in Heinkenszand, Zeeland. En wat hebben we prachtige lessen geleerd met zijn allen. Wat zijn we gegroeid, zowel als club als persoonlijk. Het is én blijft een eer om karate lessen te mogen geven aan jullie.

Lees meer »