De groep in 2 voor balans.

Gepubliceerd op 7 april 2023 om 11:21

Sotogawa Karate heeft de laatste maanden nieuwe leden erbij gekregen en daardoor werd het steeds moeilijker om efficiënt te trainen.
De Sensei's Patty en Ruud hebben geconstateerd dat de groep te groot werd om effectieve training te kunnen bieden aan alle leden.
Sommige leden kregen niet genoeg individuele aandacht van de Sensei's.
Dit was niet bevorderlijk voor de vooruitgang van de karateka's en we wisten dat er iets moest gebeuren.


We besloten daarom 2 weken geleden dat het tijd was om de groep in tweeën te splitsen. Er is een nieuwe trainingsgroep opgericht voor de leden die zich dit jaar hebben aangesloten. Zij trainen samen met de lager gegradueerden.
Dit zorgde er voor dat de groepen kleiner werden en dat de karateka's meer persoonlijke aandacht konden krijgen tijdens de trainingssessies.

Al snel begonnen de voordelen van de gesplitste groepen zichtbaar te worden. De trainingssessies werden intensiever en de karateka's kregen meer tijd om zich te concentreren op hun technieken.

Wij kunnen nu meer individuele aandacht besteden aan de behoeften van beide groepen.

We zijn ook begonnen met stickertraining in beide groepen om zo de drukpunten duidelijk zichtbaar te maken. (zie foto)

Sensei Patty geeft trainingen aan de beginnersgroep en Sensei Ruud aan de gevorderden. Senpai Yarick assisteert beide groepen. Ook Jesse en Joudi assisteren al regelmatig bij de trainingen.

De trainingstijden blijven hetzelfde voor iedereen.


OSU !