Examens 7 juni hardlooptest en krachttest

Gepubliceerd op 8 juni 2023 om 10:26

Tijdens deze zonnige avond, afgeleid door de vele fietsers van de ZLM tour in Heinkenszand(of was het nou andersom?), deden onze examenkandidaten de hardlooptest en krachttest. Ze wisten allemaal dat ze in topvorm moesten zijn voor dit zwaarste deel van het examen. Ze waren dan ook allemaal vastberaden om te slagen !

De eerste test was de hardlooptest, hoe hoger gegradueerd je bent, hoe meer kilometers je moet hardlopen. Dit doen we zodat ze 10 km kunnen hardlopen ten tijde van het examen voor hun zwarte band.  Onder toeziend oog van Sensei Ruud en Senpai Yarick renden de leerlingen met volle overtuiging en vastberadenheid door de straten. Ze lieten geen moment hun motivatie zakken en slaagden er allemaal in om de vereiste afstand te rennen. Jesse moest het verst rennen -7km- en in de laatste ronde werd hij daarbij ondersteund door zijn broertje Cas en door nog enkele snelle leerlingen, want Jesse rent snel ! De rest van het team stond hem op te wachten bij de finish waar Sensei Patty samen met de leerlingen kihon met kiaj deed om Jesse de laatste meters te motiveren.

Na de hardlooptest kwam de krachttest, tot en met 9de kyu heeft Sensei Patty de krachttest afgenomen bij de leerlingen. Hierna werd door Sensei Ruud en Sensei Patty tot en met 3de kyu de test afgenomen. Het was duidelijk dat iedereen de trainingen serieus heeft genomen en dat de leerlingen over wilskracht beschikken want ook hier slaagde iedereen voor de krachttest.

 

De leerlingen die geen examen deden waren ook aanwezig om alvast een voorproefje te nemen over hoe een examen nou precies gaat. Ook moedigden ze hun teamgenoten aan en sommigen deden zelfs mee.

Volgende week woensdag is het technische gedeelte van het examen en na dit examen horen de leerlingen of ze geslaagd zijn.

Onze dank gaat uit naar Pascal de Punder voor deze prachtige foto's, geniet er van !