Karate & weerbaarheid

Gepubliceerd op 24 februari 2022 om 10:18
Karate op het Stengeplein

De meest voorkomende reden dat kinderen bij ons karate komen beoefenen is omdat ze zelfverzekerder en weerbaarder willen worden. Vaak willen de ouders dat voor hun kinderen. En terecht.

De waarheid is dat wij de leerlingen niet weerbaarder en zelfverzekerder maken, dit doet het budo-pad. Terwijl je karate beoefend maak je jezelf weerbaarder en sterker, zowel mentaal als fysiek. Je gaat vaak over je limit heen en zo ervaar je dat je sterker bent dan je denkt te zijn. Dit geeft een enorme boost aan je zelfvertrouwen.

We zullen een voorbeeld schetsen.


Afgelopen woensdag gaven 2 van onze hoogst gegradueerde kohai een deel van de les. Wij weten nog goed toen ze 20 maanden geleden bij ons kwamen trainen; de ene sprak nooit een woord en de andere hield niet zo van de "spotlights". Woensdag stonden ze, na kort overleg met zijn tweetjes, warming-up en les te geven aan hun teamgenoten.
De karateka die nooit een woord sprak stond nu glimlachend Japanse termen te roepen naar haar teamgenoten met naast haar de karateka die niet zo van de "spotlights' hield maar al maandenlang de leerlingen op hun plaatst zet bij het begin en bij de afsluiting van de training. Samen hebben ze een geweldig deel van de les neergezet. 

We zien enorme groei bij al onze leerlingen. Dit is altijd een mooi proces om te zien !
(lees verder onder de foto)

Weerbaarheid Heinkenszand

Verder werd er deze week aandacht besteed aan de kata's en leerden de kohai 3 nieuwe technnieken. Volgende week is het vakantie en daarom vervallen de lessen.
Maar er is wel de optie om zondag 1,5 uur lang te komen trainen in het zonnetje bij molen de 5 Gebroeders. Je mag dan ook je carnavalspakje aan doen !
Hierover hebben we jullie bericht via de WhatsApp.