Examens 14 juni

Gepubliceerd op 15 juni 2023 om 12:00

Op 14 juni 2023 vond het langverwachte Sotogawa Karate-examen plaats in Heinkenszand. Het examen was een belangrijk moment voor de karateka's om hun vaardigheden en vorderingen te tonen aan de examencommissie. Dit verslag geeft een overzicht van de gebeurtenissen tijdens het examen en de prestaties van de deelnemers.

 

Examenstructuur:
Het Sotogawa Karate-examen volgde een gestructureerd formaat dat de technische bekwaamheid en discipline van de karateka's testte. Het examen bestond uit drie delen: kihon (basisbewegingen), kata en kihon no kata (stijloefeningen) en kumite (sparren).

Kumite:
Het eerste onderdeel van het examen vond plaats in de Dojo van de Stenge; kumite, het sparren. De karateka's demonstreerden hun gevechtsvaardigheden en toonden hun vermogen om technieken effectief toe te passen. Het sparren verliep intensief en de deelnemers lieten zien dat ze snelheid, behendigheid en strategisch inzicht bezaten.

Kata & kihon no kata:
Na de kumite volgde het onderdeel kata en kihon no kata, waarbij de karateka's stijloefeningen demonstreerden. Ze toonden verschillende kata's die ze tijdens hun training hadden geleerd. De kata's werden beoordeeld op aspecten zoals bewegingen, kracht, snelheid en correcte uitvoering. De deelnemers vertoonden een uitstekend niveau van beheersing door hun kata's met concentratie uit te voeren.

 

Kihon:
Het examen eindigde met de kihon op de trappen aan het water op het Stengeplein, waarbij de karateka's een reeks basisbewegingen uitvoerden, zoals stoten, trappen en verdedigingstechnieken. De nadruk lag op correcte houding, ademhaling en krachtige uitvoering. De deelnemers lieten een uitstekende beheersing van de kihon zien, waarbij ze nauwkeurigheid in hun technieken toonden.

 

Conclusie:
Het examen was een succesvol evenement waarbij de deelnemers hun vaardigheden en kennis van de kunst van Karate hebben getoond. Ze presenteerden uitstekende beheersing van kihon, indrukwekkende uitvoering van kata's en lieten zien dat ze in staat waren om effectief te sparren tijdens het kumite-gedeelte. Het examen was een waar eerbetoon aan de inzet en vastberadenheid van de karateka's en toonde de voortdurende groei en ontwikkeling. 

Verrassingen:
Cas en Jesse zijn het hoogst gegradueerd hebben hun sensei karate-gi ontvangen dankzij onze anonieme sponsor.  Waarvoor DANK !
Amber wist niet dat ze examen deed en werd door ons verrast met een nieuwe obi en diploma.
De leerlingen die aanwezig waren terwijl ze geen examen mochten doen hebben een streepje op hun obi gekregen, omdat ze er waren om hun teamgenoten te ondersteunen. Dit is beloond !
Hier vind je de nieuwe graduatielijst: >>>graduatielijst<<<

Wij wensen Lukas nogmaals veel succes toe in zijn voetbalcarrière, we gaan je vrolijke vibe en grappen missen !
Nogmaals van harte gefeliciteerd allemaal and keep going want maandag a.s. is er gewoon weer training !

Fotocredits: Pascal de Punder. (dank je wel Pascal!)